Een muzikaal eer- en huldebetoon aan de koning en de leden van het huis van Oranje. Dat is de aubade op Urk. Urk en Oranje horen bij elkaar. Die band wordt ieder jaar bij de aubade tot uitdrukking gebracht door middel van de felicitaties die burgemeester P.C. van Maaren, namens de Urker bevolking, overbrengt aan onze koning Willem-Alexander.

Dit jaar is de aubade opnieuw voor het gemeentehuis, aan de Singel, met de Koningsboom in het midden. Nergens in Nederland wordt zo uit volle borst meegezongen dan op Urk. Dat komt ook wel door de spontane en enthousiaste wijze waarop onze veelzijdige christelijke brassband Valerius de zang begeleidt.

Bekende vaderlandse liederen worden gezongen. Het Wilhelmus staat ook op het programma. Afgesloten wordt met ons Urker volkslied.

De vele Oranjefans op Urk kunnen hun stem tijdens de aubade laten horen. De gehele bevolking wordt daarom opgewekt om aanwezig te zijn. Hoe meer kinderen, jongeren en ouderen des te gezelliger het wordt. Kan je nog zingen? Zing dan mee..!